תופעת לוואי של ריטלין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/02/2012 | 23:41 | מאת: אופיר

אני בת 37 בריאה , מטופלת מזה מספר חודשים בריטלין ללא בעיות . ערב אחד הופיע עקצוץ בלשון שנמשך כ- 24 שעות ללא תופעות נוספות . בימים שלאחר מכן לא לקחתי ריטלין והעקצוץ חלף . איני יודעת האם זה מקרי או שיש קשר לריטלין . האם לריטלין ( רגיל ) יש תופעת לוואי של תחושת עקצוץ בלשון ? ואם כן האם זו תופעת לוואי המחייבת הפסקת טיפול ? אודה לכם על התשובה

22/02/2012 | 12:15 | מאת: שני כרמי

אופיר שלום. השימוש בריטלין גורם לתופעות נוירולוגיות שונות, גם בחלל הפה ויתכן וגרם לתחושה בלשון. בנוסף, השימוש בריטלין עשוי לגרום גם ליובש בפה שיכול להתבטא גם בתחושה שונה בלשון. אם התופעה חוזרת על עצמה ומטרידה, יש ליידע את הרופא המטפל ולשקול את המשך השימוש בתרופה. כרגע, אם התופעה נעלמה, אין סיבה להפסיק הטיפול. לבריאות.

22/02/2012 | 14:50 | מאת: אופיר

מנהל פורום תרופות ורוקחות