רוצה לדעת כל מה שאפשר על הפרדינזון 20 מ"ג,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/02/2012 | 11:31 | מאת: אור-י'ה

קיבלתי מהרופא מינון לפרדינזון 20 מ"ג לאחר שווירוס מסויים גרם להרפס מתחת לעין(הזוברקס לא עזר). ל- 5 ימים.מאד חשוב לי לדעת כמה ומה מותר.כי הפחידו אותי באשר לתרופה זו. תודה ענקית

21/02/2012 | 12:22 | מאת: שני כרמי

אור-י'ה שלום. האם מדובר בהרפס בעור או בעין? (אם מדובר בהרפס של העין, הרי שהשימוש בפרדניזון לא מומלץ). באופן כללי, פרדניזון היא לא תרופת הבחירה לזיהומים וירליים. אבל- אם הטיפול שהומלץ לך ע"י הרופא הוא כדור אחד ביום של פרדניזון 20 מ"ג, למשך 5 ימים ואת בריאה בדר"כ, אין סיבה לחשש. שימוש קצר טווח בסטרואידים, דוגמת- פרדניזון, נחשב בטוח. תופעות הלוואי המטרידות יותר, מתרחשות, לרוב, לאחר שימוש ממושך ובמינונים גבוהים. אם את צריכה ליטול את התרופה פעם ביום- אנא, טלי אותה בבוקר, עם הארוחה וכך תפחיתי הסיכוי לתופעות לוואי, כמו- הפרעות בשינה והפרעות במע' העיכול. המידע המלא נמצא בעלון לצרכן המצורף לתרופה. לבריאות.

21/02/2012 | 13:06 | מאת: אור-יה

ההרפס נחת לא פחות ולא יותר מתחת לעין השמאלית על הלחי,ואת ממש הרגעת אותי בעניין,כל-כך הפחידו והבהילו אותי. אם יש עוד טיפ אני תמיד אשמח לקרוא.שוב תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות