ויטמין d

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/02/2012 | 00:05 | מאת: אור

אני מנסה להרות, לוקחת ויטמיןd מזה חודשיים 8 טיפות (כל טיפה 200 יב"ל) כמה מותר לי לקחת בהריון? על הקופסה המינון המומלץ הוא 2 טיפות האם 8 טיפות לא מסכן את העובר?

19/02/2012 | 15:04 | מאת: שני כרמי

אור שלום. בישראל, טרם הוגדרו המלצות של רשויות הבריאות לגבי הכמות המומלצת לצריכה של ויטמין D בנשים הרות. ההמלצות הבינלאומיות עומדות על כ- 600 יח' ביום לכלל הנשים הבוגרות וגם בהריון. כלומר, אם התכשיר שברשותך מכיל 200 יח' לטיפה, ההמלצה היא ליטול 3 טיפות ביום. מנה של 8 טיפות לא אמורה להיות מסוכנת כלל. אם נבדקת ונמצא אצלך חוסר בויטמין D וקיבלת המלצה מרופא ליטול את הויטמין בכמות מוגברת, עלייך ליידע את הרופא ברגע שתדעי שאת בהריון ולהתייעץ לגבי המשך הטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות