טלפסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/02/2012 | 12:06 | מאת: אנגל

שלום רב, יש לי שאלה ממש דחופה ואשמח לקבל תשובה. לפני כשבוע חוויתי תסמינים שכביכול הצביעו על אלרגיה(אף מנוזל,שיעול וכו),רופאת המשפחה נתנה לי תרופה בשם טלפסט.לקחתי את התרופה במשך כמה ימים ופתאום התחילו לי כאבי ראש מאד מאד חזקים בעיקר בעורף,הכאבים לא חלפו ונאלצתי ללכת למיון ובמשך כמה ימים הפסקתי להשתמש בתרופה (לאחר שהיתי במיון)-(בעלון הצרכן רשום שנדיר שיש כאבים כאלה בראש)....וכאבי הראש עברו לי,אך מה שכן התחילה לי אלרגיה קשה מאד בעור עד לכך שקמתי יום אחד והשפתיים שלי היו נפוחות כמו עקיצה של דבור,ופריחה מגרדת בכל הגוף.הלכתי למרפאה וקיבלתי זריקה והרופאה אמרה לי לקחת שוב את הכדורים האלה.לאחר מכן לקחתי אותם, הפריחה הפסיקה אבל כאבי הראש שוב חזרו..מה עלי לעשות האם להמשיך לקחת את התרופה?יש כדורים אחרים אולי על בסיס טבעי שאוכל לקחת?(אציין שיש לי רגישות לפניצילין ). מחכה לתשובה בהקדם תודה.

16/02/2012 | 13:16 | מאת: שני כרמי

אנגל שלום. לא הייתי ממליצה להמשיך ולהשתמש בתרופה שיתכן וגרמה לך לתגובה אלרגית חריפה. מה גם, שכפי הנראה, התרופה גורמת לך לתופעות לוואי נוספות שהובילו אותך כבר לקבלת טיפול רפואי. אני מציעה לברר עם רופאת המשפחה- מה באמת גורם לך לתסמינים שתיארת- האם באמת אלרגיה או שיש לכך גורמים אחרים ולפיכך, למצוא את הטיפול התרופתי המתאים ביותר. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות