התרופה רוזובסטטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/02/2012 | 18:05 | מאת: אברי

לפני חודשיים נרשמה לי תרופה רוזובסטטין 10 כתחליף לסטטור(שגם זה תחליף של קרסטור). כעבור ימים אחדים של שימוש קבלתי תופעות לוואי של בלבול ועייפות מחשבתית. המשכתי תקופה וזה המשיך. בהפסקת התרופה ליומיים או יותר פוסקים התופעות וחוזר חלילה. תופעות אלו לא היו קיימות בסטטור או בקרסטור. נשארה לי חבילה של סטטור והשימוש בה לא גרם לתופעות לוואי. אציין כי התרופה קרסטור היא היחידה המתאימה לי לאיזון טוב של השומנים בדם והכלסטרול. האם אמנם התופעות ידועות מתרופה זו והאם יש סיכוי שהרופא (או הקופה) יחליף לי בחזרה לתרופה בשמה הקודם?!

14/02/2012 | 22:50 | מאת: שני כרמי

אברי שלום. תופעות הלוואי שאתה מתאר, אכן תועדו בעבר באנשים שטופלו ברוסובסטטין, אך הן נדירות למדי. האפשרות לקבל סבסוד מקופת החולים לתחליף גנרי שאינו המועדף בקופה, קיימת אך תלויה בנהלים של קופת החולים ובמידת ההתעקשות ושיתוף הפעולה מצד הרופא המטפל. ספר לרופא המטפל שלך אודות תופעות הלוואי ובקש עזרתו בקבלת התחליפים שהיו נסבלים יותר עבורך. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות