תרופה בסל התרופות אבל לא רשומה בישראל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/02/2012 | 11:52 | מאת: אבי

האם יתכן מצב בו תרופה מופיעה בסל התרופות אך היא אינה רשומה במאגר התרופות המורשות בישראל? לדוגמא, התרופה Fampyra נכנסה לסל התרופות של 2012 אבל על פי המאגר של משרד הבריאות היא עדיין אינה רשומה בישראל ונדרש עבורה טופס 29ג'.

12/02/2012 | 14:12 | מאת: שני כרמי

אבי שלום. כן. זה הוא מצב אפשרי. אין קשר בין ההחלטה העקרונית לסבסד עלותה של תרופה (כלומר להכליל אותה ב"סל"), לבין הליך הרישום שלה במשרד הבריאות. בדרך כלל, זה פשוט עניין בירוקרטי, עד שהליך הרישום יסתיים. סבלנות... בכל מקרה, אם אתה זקוק לתרופה, לא אמורה להיות בעיה לקבלה עם טופס 29ג'. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות