סינופד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/02/2012 | 09:53 | מאת: אני

שלום רב. נמצאת כרגע בהריון שבוע 14.3 מזה שבוע עם נזלת קשה מאוד ללא הפסקה, אשר בימים האחרונים הביא עימה כאבי גרון (ללא חום). בביקורי אצל רופא משפחה רשם לי הרופא סינופד פעמים ביום, ואמר שבמידה ויומים הראשונים לא יעזור לעבור לאנטיביוטיקה בשם צפוראקס 500. לאחר בדיקה באינטרנט הבהנתי שממש לא רצוי לקחת סינופד בהריון, לגבי האנטיביוטיקה לא קיבלתי תשובה ברורה. אשמח לקבל תשובה... תודה ויום טוב!

06/02/2012 | 11:09 | מאת: שני כרמי

שלום לך. לגבי סינופד- לא מומלץ לשימוש בהריון , אך מותר במצבים שבהם הצורך הרפואי גובר על חשש מנזק אפשרי. במידע סטטיסטי שהצטבר מנשים הרות שהשתמשו בתרופה, לא נמצאה עליה בסיכון לעובר. כלומר- משימוש פעמיים ביום למשך יומיים, אין סיבה לחשש. לגבי צפוראקס- האנטיביוטיקה Cefuroxime מותרת לשימוש בהריון. המלצות נוספות- נסי להקל על הנזלת ע"י- 1. שטיפות של מערות האף עם תרסיסי מי-מלח. מסייע בהורדת הגודש. 2. שימוש קצר-טווח בטיפות/תרסיסי אף המכילים חומרים מכווצים (דוגמת- אלרין/ אוטריבין). 3. טיפול באדים חמים. מסייע לפתוח את דרכי הנשימה. נוחי הרבה, ושתי הרבה מים. יתכן וכל אלו ישפרו מצבך ויחסכו לך שימוש באנטיביוטיקה. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות