חלוקת מנות מוקסיפן/מוקסיויט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/11/2015 | 12:51 | מאת: אבא

שלום, בני בן 4.3 שוקל 16.5 ק"ג וקיבל כעת מרשם למוקסיפן 6.5 מ"ל X 3 פעמים ביום. היה לו משטח עם סטרפטוקוק (פעמיים בשבועיים האחרונים) אבל אין לו ולא היו לו שום סימפטומים בכלל ולכן הוא לא נשאר בבית. הבעיה היא שהוא חוזר מהגן ב- 16.00 ואם הוא מקבל רק אז את המנה השניה (לגננות אסור לתת בגן), הוא יקבל את השלישית כבר ב- 20.00 כשהוא הולך לישון. זה מרווח סביר או שכדאי לחלק את המינון היומי לשתי מנות במקום השלוש?

שלום, ניתן לחלק את המנה היומית לשתיים (כלומר, 10 מ"ל פעמיים ביום), אך רצוי להתייעץ קודם עם הרופא המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות