מוקסיפן לכאב גרון .

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/01/2012 | 20:07 | מאת: דני

יש לי מוקסיפן בבית . הרופא טוען שאין דלקת אך אני כבר 4 ימים עם כאב גרון חד שלא נותן לי מנוח ואפשרות לישון . זה חייב להיות דלקת ואני מבזבז זמן יקר שאין לי (ימי מחלה שאין לי) . אם אני לוקח מוקסיפן למרות שאין דלקת מה יכול להיות ??? (אני לא מבקש לעודד זאת אך קורה שרופאים טועים)

30/01/2012 | 21:27 | מאת: שני כרמי

דני שלום. מוקסיפן היא אנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה יעילה רק נגד זיהומים חיידקים, בעוד מרבית דלקות הגרון נגרמות ע"י וירוסים. האנטיביוטיקה אינה יעילה כנגד זיהומים וירליים. הדרך האמינה לזיהוי דלקות גרון חיידקיות, היא באמצעות משטח גרון. אם לא ביצעת משטח גרון ולא התקבלה תוצאה חיובית לזיהום חיידקי, לא תפיק שום תועלת מנטילת המוקסיפן. נטילה לא חיונית של אנטיביוטיקות מובילה רק לתופעות לוואי ולהתפתחות זני חיידקים שהם עמידים בפני האנטיביוטיקות ובשום אופן אינה מומלצת. גם דלקות גרון נגיפיות (וירליות) עשויות להיות ממושכות ומלוות במחלה כללית קשה והטיפול העיקרי בהן הוא ע"י מנוחה מרובה, שתיה מספקת ונטילת תרופות או תכשירים להקלה על התסמינים. אתה בהחלט יכול להיעזר בתכשירים לגרון (כדורי מציצה / תרסיסים וכד') ובשטיפות של הלוע לצורך הקלה על הכאב. אם המצב לא משתפר, הרגשתך הכללית רעה ואתה סובל מחום, אנא חזור לרופא לבדיקה נוספת. החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות