גזים לתינוקת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/01/2012 | 11:49 | מאת: אמא

מה ניתן לתת לתינוקת בת שבועיים וחצי נגד גזים ?? יש לציין שניסינו כבר את סימיקול של טיפטיפות ולא עזר... תודה!

29/01/2012 | 12:06 | מאת: עוד אמא

ניסית לשתות חליטת שומר? מאוד עוזר.. ובמקביל לעשות עיסויים בבטן(סיבובים עם כיוון השעון) וגם "לרקוד" בתנועות קלות עם הילדה כשהבטן שלה על הזרוע שלך.. לתינוק של חברה שלי הסימיקול מאוד עזר-לפי מה שהבנתי צריך לתת לפני כל ארוחה(אבל אני לא יודעת מה קורה כשמניקים..) בהצלחה-זה עובר בסביבות גיל 3 חודשים

29/01/2012 | 12:43 | מאת: שני כרמי

שלום לך. לא כל מה שנראה כ"גזים" הוא אכן גזים. פעמים רבות מדובר באי-שקט שמאפיין את שלב הגדילה הזה ודורש בעיקר הרבה סבלנות, מגע עדין ואהבה. במידה ונראה לכם שאכן מדובר בקשיי עיכול- רצוי להיבדק ע"י רופא ילדים. אם את מניקה- את יכולה לסייע רבות לתינוקת אם תקפידי על תזונה קלה לעיכול ותימנעי מכל מזון שעשוי לגרום אצלך לגזים ולבעיות עיכול. אם את מאכילה מבקבוק- הקפידי על זוית יניקה טובה שלא מחדירה הרבה אויר לקיבת התינוקת. בכל מקרה- עיסוי עדין של בטן התינוקת, תנוחות עירסול ועטיפה, עשויים לספק הקלה. נא להימנע ממתן "תה צמחים" מכל סוג- מחשש שימלא את בטן התינוקת ויחליף ארוחה. אפשר לנסות טיפות טבעיות הנמכרות בבתי-המרקחת הניתנות בכמויות קטנות ומיועדות למטרה זו. תרגישו טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות