תופעות לוואי של סטרואידים בטיפול באנצפליטיס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/07/2011 | 03:29 | מאת: עדי

שלום, אימי אובחנה כחולה באנצפליטיס ומטופלת כבר כחודשיים בסטרואידים (60 מיליגרם ליום) והיא כרגע בתהליכי הפחתה. יש לה הרבה תופעות לוואי כולל קטרט, נפיחות, קשיי שינה וכו' האם תופעות הלוואי חולפות לאחר טיפול ממושך בסטרואידים (בעיקר הקטרט)? האם תופעות המחלה נשארות גם לאחר החלמה?

15/07/2011 | 09:19 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

עדי, שלום אני חייב לציין שאנצפליטיס מחלה קשה ביותר ובלי טיפול תרופתי חולים מתים ב70%. לחלק האשנים עם רקעשל אנצפליטיס יש שארית התסמינים לטווח ארוך. לצערי לטיפול ממושך גם יש מחיר. לגבי השפעת סטריואידים על אשון והתנהגות של קטרקט כדאי להתיעץ ספציפית עם רופא עיניים.

15/07/2011 | 15:39 | מאת: עדי

תודה רבה על התגובה. יש ל עוד שאלה - התסמינים שנשארים לטווח ארוך עוברים באיזשהו שלב או נשארים לצמיתות?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים