בדיקת EEG בעירנות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/10/2011 | 20:34 | מאת: משה

שלום, בן 26 נשלחתי לבדיקה לאחר התעלפות, אשמח אם תוכל לפענח ולהסביר לי מעט על תוצאות הבדיקה . להלן תוצאות הבדיקה: פעילות רקע סדירה וסימטרית. באיזורים הקדמיים של המח נרשמת פעילות בטא נמוכת מתח. באיזורים האחוריים של המח נרשמת פעילות אלפא 9-10 מ/ש סדירה אשר נחסמת בעת פקיחת העיניים. על רקע תקין וסימטרי מופעיה אי סדירות חדה עד 7מ/ש פרונטו טמפורלית שמאלית,אינטמינטנטית. בגירוי אור ונישום יתר אותה פעילות רקע. סיכום - תרשים מופרע עקב אי סדירות חדה פרונטו-טמפורלית שמאלית, אנטרמיטנטית. תודה מראש.

27/10/2011 | 16:34 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

יותר חשוב מכל הבדיקות לקבל סיפור מעד ראיה לאירוע של התעלפות. בדיקת EEG לא תקינה אך לא חד משמעית לגבי פעילות אפילפטית. הייתי עושה EEG בחסך שינה.

27/10/2011 | 16:58 | מאת: משה

ד"ר בוריס שלום ותודה על המענה המהיר, ישנו עד ראייה שהיה נוכח איתי בהתעלפות, איזה מידע צריך לקבל ממנו? האם ישנן מסקנות כלשהן לגבי הבדיקה שביצעתי? רק אציין כי ההתעלפות הייתה חד פעמית ומאז המקרה לפני כ-3 חודשים אני מרגיש טוב . שוב תודה, משה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים