תחושה נמלים באיזורים שונים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/07/2011 | 17:32 | מאת: גיא

אני בן 32 בריא בדרך כלל. לא נוטל שום תרופה. בשנה האחרונה הרגשתי תחושה כאילו איזור הגב העליון מצד שמאל נרדם ואז אני מרגיש "נמלים". הלכתי אצל אורטופד,אמר לי "תרים ידיים למעלה" ואז אמר שאין לי פריצת דיסק ואני צריך להתאמן(לא הבנתי מה הקשר לתחושה הנ"ל). עכשיו התופעה עברה ליד שמאל מהכתף עד המרפק ומידי פעם אני מרגיש תחושה קלה כאילו נמלה הולכת לי על הבטן או על המצח ובאיזורים שונים בראש ולאחר גירוד המקום זה עובר. הרופא משפחה טען שככל הנראה מדובר בחוסר B12 (היה לי נמוך מאוד) ונתן לי כדורי מציצה. כמו כן יש לי תופעה של איבוד זכרון טווח קצר. האם באמת מדובר בחוסר הויטמין או במשהו נוירולגי יותר רציני? (אלצהיימר? טרשת נפוצה?) תודה.

18/07/2011 | 17:55 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום, גיא אין לי שום כוונה להפחיד אותך, אבל כדאי בלי לחשוב פעמיים לפנות לנוירולוג כדי לשקול ביצוע בדיקות אלקטרו-פיזיולוגיות כמו (EMG (ELECTROMYOGRAPHY.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים