בעיה נוירולוגית?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

08/10/2016 | 21:14 | מאת: שיר

שלום ד"ר, אני בת 25.. מיוני האחרון אני מרגישה מאוד לא טוב, זה התחיל מפרה עלפון יחיד, שלאחריו נמדד לחץ דם גבוה ודופק מהיר. הולטר לב 24 שעות עם סינוס אטיכרקדריה (דופק הגיע ל 135). לאחר מכן עוד כמה מקרים של סחרחורות ופרה עלפונות, ראיתי שבא בתדירות גבוהה חזרתי לרופא המשפחה. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס שיצאה תקינה. הבעיות היחידות הם דופק מהיר ולחץ דם גבוה שגורמים לסחרחורות. עשיתי אקו לב שיצא תקין למעט דופק מהיר מאוד ומבחן מאמץ שאין לו תוצאה מכיוון שדופק במנוחה היה 140 אז לא היתה מטרה לבדיקה. אז שללו בעיה לבבית. עשיתי מלא בדיקות- הכל תקין ולא מוצאים סיבה. חשבו אולי זו בעיה נוירולוגית אז הופנתי לנוירולוג.. הלכתי אליו והבדיקה הגופנית הראתה בעיה של ערות החזרים והחזרים פתולוגיים, הוא רוצה שאני יעשה סיטי ראש הוא חושב שיש לי משהו בגזע המוח. קבעתי תור לעוד שבועיים. שאלתי את הנוירולוג אם זה קשור לסחרחורות ולדופק המהיר ולפי מה שהבנתי הוא לא חושב שזה קשור.. אלא הערות החזרים הזה זה בעיה אחרת שהוא מחפש.. אני רוצה לפתור את בעית הסחרחורות וההתעלפויות והדופק המהיר כי זאת הבעיה שמפריעה לי ואני לא מעונינת בלחפש בעיות שלא מפריעות לי.. אמרתי לו את זה.. מבחינתו כל עוד אין סיטי ראש לא ממשיכים בבירור. מה דעתך? הגיוני לעשות דבר כזה? אשמח לקבל תשובות למה שהעלית... ובנוסף, חשוב לי לציין שכשהראתי התעקשות לא לעשות סיטי ראש ולטפל בבעיה שלשמה באתי אז הוא אמר בהערת אגב(!) שיכול להיות שיש לי גידול בראש שמפריש הורמונים שגורמים לדופק מהיר.. אני רוצה להאמין שהוא רק רצה להלחיץ אותי... לא נראה לי שהוא מאמין בזה... לא הגיוני שיש לי גידול הרי אין לי כאב ראש.... נכון? אני ממש זקוקה להרגעה... בכל אופן, קבעתי תור לסיטי... אבל על איזה עוד בעיות נוירולוגיות הדופק המהיר יכול להצביע ואיזה בדיקות עליי לבקש כדי לפתור את הבעיה הספציפית הזו?

08/10/2016 | 21:19 | מאת: שיר

כשהרופא בדק לי את הרפלקסים בפיקות אז הוא התעכב על זה כי יש לי אותם באובר רפלקס.. העניין שהדבר הזה בכלל לא חדש אצלי... גיליתי את זה שזה שונה מאחרים כבר בגיל 15 ותמיד צחקתי על זה.. זה שאני ככה כבר 11 שנים לפחות לא מצדיק שזה כלום ושום דבר?

לשיר שלום, קשה לדעת, ללא ברור, את מקור הבעיה. אם יש חשד לגידול שמפריש הורמונים שגורמים לתופעות הללו -- אזי בדיקת MRI רגישה יותר להראות גידולים קטנים באיזור בו מדובר. כדאי להתיעץ גם עם אנדוקרינולוג, אם טרם נעשה, לסיבות הורמונליות גם ממקורות לא-מוחיים. לפעמים מופיעים קבצי-תאים עם פעילות הורמונאלית: אנדוקינולוג ידע לנתב את הברור. לבסוף לעתים יש סבות לבביות - אני מבין שהחלת בדיקות קרדיולוגיות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/08/2017 | 15:58 | מאת: מיקי

אם הבראת אז ברוך השם אם לא אשמח לשמוע מה עשית בנידון כי אני סובלת ממצב דומה קלונקס מאד יעיל אך ממכר זונפעילות יתר של המע עצבים האוטנומית לפי אבחון שקבלתי מראמטולוג

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים