חשד לאדנומה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

08/10/2016 | 17:12 | מאת: מריה

שלום, אני בת 68, סובלת מאסתמה כרונית. בשנתיים האחרונות חווה כל מס חודשים התקפי דופק מהיר שמגיע עד 170, מטופלת במיון. לאחרונה, בדיקות בלוטת התריס גבוהות מאד מהרצוי ובציון אמרו לי שעלי לעבור סי טי מוח בחשד לגידול בבלוטה הנמצאת במוח, שכן חושבים שהבעיות בדופק נובעות מכל. אני מאד חוששת מהבעיה והייתי רוצה לקבל מידע אודות האד ומה שחושבים שיש לי ומה דרכי הטיפול

למריה שלום, מעוניינים לדעת עם יש גדול קטן שמפריש הורמון שמפעיל את בלוטת התריס מעל למה שצריך. בדיקת MRI טובה יותר למטרה זאת. אם ימצאו גידול קטן אז תכן שינסו להקטין אותו עוד יותר ולדכא את פעילותו על ידי תרופות, או שיוציאו אותו בניתוח יחסית פשוט (בידיים מיומנות). יתכן מאד שהבדיקה לא תראה דבר. בקשי מרופאייך ומקובעי התורים שיזרזו את בדיקתך. אם תרצי -- עדכני בתוצאות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים