חשש מתסמיני טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

04/09/2016 | 17:15 | מאת: מאור

שלום פרופסור, בת זוגתי היא בת 21 והיא ילדה לאם שחולה בטרשת נפוצה. אנו קצת מפוחדים שאולי התסמינים שמזוהים עם המחלה מתרחשים אצלה. יש לה צורך עז ללכת להתפנות בפרקי זמן קצרים (כמעט כל שעה שעתיים היא חייבת לרוץ לשירותים), קראתי איפשהו שזה אחד מתסמינים לטרשת. האמנם? מה גם, היא לפעמים מריגשה מאוד עייפה באמצע היום גם בלי לעשות שום דבר מיוחד שדרש מאמץ קודם. אני יודע שהמחלה היא תופעה יותר של גורמים סביבתיים ולא רק גנטים, אבל אנחנו מאוד מודאגים. מבחינת גורמים סביבתיים עושה רושם שבמקרה שלה במצב פחות טוב מכיוון שהיא נולדה באירופה ועלתה לארץ בגיל מבוגר יחסית (12). בכל אופן אנחנו קצת חוששים, ומכל כאב ראש או סכרכורת (שאולי תמימים לחלוטין) אנחנו נלחצים ומפחדים שמה זה קשור למחלה. מה דעתך בנושא? תודה מראש.

למאור שלום, אנחנו חיים בתקופה שישנה מודעות גבוהה לתסמיניה של הטרשת, ועניין לאבחן מוקדם ככל האפשר בתקוה לעכב או למנוע התקדמות. מצד אחר, ישנם תסמינים שאינם של טרשת, אלא תהליך אחר, וכן ישנם תסמינים שבסופו של דבר אינם מתקשרים למחלה. לכן כדאי שתקבעו להפגש עם נוירולוג, כדי לעבור על כל התסמינים, להבדק, ולהחליט כיצד להתקדם כדי לאשר או להפיג את החשש. אשמח לעזור לכם במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים