איך לעזור לגוף לפצות את עצמו

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

30/06/2016 | 10:51 | מאת: לירון

איך אפשר לפצות על ניתוק החומר הלבן מהחומר האפור לאחר פגיעה דיפוזית אקסונלית במח?

ללירון שלום, שאלתך מעסיקה רבים. כיום אין מסלול טיפולי מכוון-מנגנון ל-DAI. בשלב החריף מנסים ליצב את מצב החולה, בקווה שלא יחמיר, ובמצב הכרוני נוהגים בגישה שיקומית כללית כלכל נפגע מוח אחר. ראה שני המאמרים מן השנים האחרונות להם ספקתי קישורים. אם מדובר באדם שנפגע קלות, אז כדאי לבצע הערכה של קשייו, כדי לבנות תכנית שיקומית יעודית תוך התיחסות ספציפית לפצוי או בתגברות על כל חסר בניפרד + התיחדות להשפעה הכוללת של הפגיעה על האדם והתיחסותו לעצמו ולסביבה. אשמח לסייע בהערכה ראשונית פרוטנית כדי לתת הכוונה יותר ספציפית. מרפאתי 077-777-9222. בתקוה שאוכל לסייע ובברכת בריאות, כרמל ערמון מראי מקומות Therapy Development for Diffuse Axonal Injury http://www.beechwoodneurorehab.org/images/uploads/events/Dr._Douglas_Smith,_DAI_Rx.pdf Diffuse Axonal Injury in Traumatic Brain Injury http://www.calshipleymd.com/diffuse-axonal-injury-in-traumatic-brain-injury/

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים