תוצאות בדיקת ניקור מותני.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/06/2016 | 08:02 | מאת: קובי

שלום לפרופסור כרמל, אני לאחר ניקור מותני. קיבלתי את התשובות ואני די מאוכזב. מעל שנה אני סובל מכאבים מופשטים בגוף, הכאב מתבטא ב: שריפה בכפות הרגליים, תחושת נמלול באצבעות של הכף רגל, קפיצת שרירים כל פעם במקום אחר בגוף (לכמה שניות ואז חולף), רעד ברגלים + בידיים, קפיצות בלתי נשלטות של האצבעות בידיים, תחושה של חשמל סטטי, כאבי ראש (תחושת לחץ וכבדות בקרקפת ובחלקו הימני של הראש), קושי בהליכה ושיווי משקל (נעזר במקל הליכה), בעיות שכחה + זיכרון, עייפות כרונית, נדודי שינה, דיכאון + חרדה, כאבי אגן, סחרחורת, תחושות בחילה, עצירות, תחושת לחי נופלת בעיקר בצד שמאל, חולשה בארבעת הגפיים, תחושה של חוסר חשק, כאב גב תחתון, כאבים בין השחמות ובצוואר (עקב בלטי דיסק מרובים), אני מקווה שתיארתי את כל התחושות שלי. איכות החיים שלי נפגעה מאוד, הפסקתי לעבוד, רוב חברי ניתקו איתי את הקשר והכל התחיל להתדרדר. כל התסימינים מתגברים בזמן פעילות שגרתית רגילה, בזמן עליה של טמפרטורה והתסמינים נחלשים (לא לגמרי) בזמן מנוחה ושכיבה במיטה. בבדיקות דם שעשיתי לפני ניקור מותני, היה לי מחסור בויטמין D, ו- igg גבוה בפעם הראשונה, בבדיקת דם שניה, התוצאה יצאה גבוהה אך לא בהרבה מהנורמה. בניקור המותני, הנוזל יצא צלול עם לפ תקין, רוב הבדיקות יצאו תקינות (negative), igg blood יצא גבוה מעט מהנורמה, igg csf יצא תקין, גמא גלובולין יצא גבוה מעט מהנורמה, alt (gpt) יצא גבוה מעט מהנורמה, פסים אוליגוקלונליים ואינדקס נוגדנים IgG ב- csf יצא תקין, גם האימונוגלובולין אינדקס יצא תקין. בבדיקה ציטולוגית נצפו לימפוציטים בודדים (אשמח לדעת מה זה אומר). השאלה לי, למרות בדיקת mri שיצאה תקינה ובדיקת lp לדעתי יצאה תקינה, אפשר בוודאות ובאופן חד משמעית לשלולל טרשת נפוצה? אני אדם חזקה מבחינה נפשית ויכול לקבל כל אבחנה קשה, אין לי בעיה אם זה. ההפך, אני אשמח מאוד אם יגידו לי מה ההאבחנה הסופית שלי. בכל פעם כשאני פונה לרופאים, אני מרגיש שהם צוחקים עלי מבפנים וחושבים שאיני סובל משום דבר, והרופאים מסתכלים עלי בצורה מוזרה. זה מאוד מדכא אותי, אני נורא עצוב ורוצה מאוד לדעת את האבחנה שלי, אני מאבד תקווה ומפחד ללכת לרופאים. בבקשה תעזור לי :(

15/06/2016 | 08:14 | מאת: קובי

חשוב לי לציין, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל emg + eeg. האם אחרי כל הבדיקות והתוצאת אפשר לשלול בוודאות טרשת נפוצה? הייתי שמח מאוד לדעת שיש לי טרשת נפוצה מאשר ללכת לרופאים שיחשבו עלי דברים מוזרים.

15/06/2016 | 08:19 | מאת: קובי

מצטער שההודעה שלי בחלקים. כל התסימינים מופיעים אצלי בהתקפים, ובכל פעם מופיעים סימנים חדשים שלא היו לפני. אתמול הופיעו לי על הגב סימני שריטה, והגב שלי נהיה אדום ושורף, תחושה שלא הייתה לפני.

לקובי שלום, אבחנה של טרשת נפוצה מחייבת קיום גם סימטומים מתאימים וגם ממצאים בבדיקה נוירווגית וגם ממצאים תומכים או מאשרים בבדיקות עזר, ובהעדר הסבר חלופי. סימפטומים בלבד אינם מובילים לאבחנה של טרשת נפוצה. אשמח לעבור על מהלך הדברים יחד אתך ולענות לשאלותיך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים