רמת ולפוראל נמוכה בדם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/06/2016 | 01:06 | מאת: שלומית

מטופלת כחצי שנה בואלפורל . לפני כחודשיים רמת הואלפורל בבדיקת הדם היה 65. כעת ירד ל 17. אני לוקחת 600 מג כל יום באופן קבוע בלי לפספס ורק ביום שלפני בדיקת הדם לא לקחתי ביכלל עקב קילקול קיבה והקאות. האם זה הגיוני שפיספוס של יום אחד יוריד כך את הרמה? תודה

לשלומית שלום, התשובה היא כן. ברוב התרופות, הפסקת נטילתן ולו ליום אחד מביאה לירידה נכרת ברמתן ולסכנת פרכוס. קלקול הקיבה יתכן שהפריע לספיגת מנות התרופה עוד לפני שהפסקת לקחת אותה. התיעצי עם רופאך בדחיפות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים