מוטרדת מאד,תוצאות mri מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

02/06/2016 | 15:57 | מאת: אא

שלום, אודה לבירור תוצאת בדיקת mri מוח, שבצעתי בשל חשד לטרשת נפוצה: מודגמים נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול t2 בחומר הלבן התת קליפתי בהמיספרת המוח הגדול עגולים במספר קטן. בקורפוס קלוזום לא מודגמים מוקדים בעלי אות גבוה. גוף הקורפוס קלוזום אינו דק מהרגיל.המוקדים לא מודגמים באות נמוך בשקלול t1. לא הודגמו מוקדי דיפוזיה עצורה. מודגמת הרחבת חדרי המוח ללא הרחבת הפיסורות. קיימת הרחבה של חריצי המוח פריאטלית מימין קמרונית. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים. סיכום: התמונה אינה מתאימה למחלה דמיאלינטיבית, כי אם למוקדים על רקע מיקרואנגיופטיות. קיים דלדול מסויים של המוח הגדול. מוטרדת מאד, אודה להסבר על משמעות הממצאים.

ל-אא שלום, פענוח בדיקה ומשמעויותיה צריך להעשות על ידי מי שהזמין אותה, בהתחשב בנתונים הקליניים של המטופל. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים