הסבר על הבדיקה ראש שעשיתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

21/03/2016 | 00:21 | מאת: אילנה

עשיתי בדיקה עקב ארוע קל. אני רוצה הסבר על הבדיקה. סריקה בתהודה מגנטית של הראש: הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש, בלי ועם הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: בירור סחרחורת. 1. מבנה תקין של הסינוסים, ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות. 2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. 3. שינוי פוסט-איסכמי בגשר. המיספרות צרבלריות שמורות. חדר רביעי שמור. 4. מעל לטנטוריום: מוקדים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן משני הצדדים בפיזור לא לגמרי סימטרי. קרוב לודאי שינויים פוסט איסכמיים. קיים עיכוב בדיפוזיה ב-DWI במוקדים אלה. אין סימני דימום. 5. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה. 6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות. 7. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו. 8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית. בסיכום: כמתואר. תודה מראש אילנה שרעבי

לאילנה שלום, איני נוהג לפרש דימות בלי לראותה, או לפרש פענוח דימות מבלי שבדקתי את האדם בו מדובר. הסיבות לכך הן שהסברת משמעותה של בדיקה כמוה כמתן טיפול רפואי ואני זקוק לראות את הדימות כדי להבין את מלוא משמעותן. רצוי שתפני את שאלתך לרופא שהזמין את ה- MRI. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים