שאלות פרויקט במדעי הרפואה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/02/2016 | 22:00 | מאת: חלא ספדי - כפר סמיע

שלום רב, אני תלמידת כיתה י"ב ויש לי כמה שאלות לרופא מומחה בשביל להשלים את החלק הזה בפרויקט הרפואה. אהיה מודה מאוד אם תוכל לעזור לי ולענות לי על כמה שאלות, בקשר למחלת "פומפה - אגירת גליקוגן מסוג 2". 1. מהי שכיחות המחלה אצל מטופליך? בארץ? בעולם? 2. מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 3. דרכי אבחון חדישים למחלה? 4. מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים? 5. מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו? 6. מהי הפרוגנוזות של חולים במחלה ובמה היא תלויה? 7. מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה, לאוכלוסיה הכללית, לאוכלוסיה בסיכון, ולאנשים שלקו בתופעה? 8. האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה? תודה לך מראש, ואשמח אם תוכל לעזור לי!

לגב' חלא ספדי שלום רב, המחלה נדירה, ומעטים הרופאים שמטפלים בה. אני אינני נמנה איתם. תשובות מלאות לשאלותייך יכולות להשתרע על פני עמודים רבים. אנא פני לספרות הכתובה, כולל ברשת, כדי למצוא את התשובות בכוחות עצמך. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים