תופעה מוזרה שחזרה בגיל 29

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

16/09/2012 | 01:21 | מאת: גולן-בת

שלום רב, השאלה שלי קצת ארוכה, אבל מסתכמת ב:לאיזה רופא עליי לפנות. אני בת 29,סובלת מל.ד נמוך (90 על 60 בד"כ, ולפעמים פחות) ומרגישות קיצונית לריחות. מגיל 19-28 נטלתי גלולות מסוג מינס. כבר שנה בלי גלולות. מגיל 25 נוטלת ציפרלקס בעקבות חרדות בהתחלה במינון של שני כדורים ליום וכעת חצי כדור ליום. לפני חצי שנה ניסיתי להפסיק את הכדור, משום שלא חשתי צורך, ועשיתי זאת בהדרגתיות.כשהגעתי לשבוע בלי הכדור, התחילו לי סחרחורות ברמה שלא יכולתי לקום. לכן בהוראת פסיכיאטרית חזרתי לחצי כדור ליום. מאז הורדת הגלולות והנמכת המינון של הציפרלקס, סובלת מסחרחורות ובחילות בעיקר ב:מעליות,אוטובוסים,וברכב פרטי כאשר אני לא הנהג.כמו כן חוש הריח התחזק עוד יותר ואני יכולה לקבל סחרחורת גם מריח לא נעים כגון סיגריות בושם ריח של שריפה ריח של כביסה וכל דבר שלא מהווה עבורי ריח ניטרלי. הדבר כל כך החמיר, לכן אני לא נותנת לאף אחד אחר לנהוג, ולא יכולה להוריד את הראש והמבט למטה במהלך נהיגה . אם מישהו אחר נוהג ואני מסתכלת למקום אחר מעבר לקו האופק אני נתקפת תחושה לא טובה כמו בחילה וירידת לחץ דם. אני לא יודעת מה לעשות, או איך לתאר זאת ולאיזה רופא לפנות? כשהייתי קטנה היו לי בחילות בנסיעות אבל פתאם בגיל 29 לקבל את זה שוב זה ממש מגביל, אני לא מרשה לבן זוגי לשים בשמים או להתקלח בסבונים בעלי ריח חזק, אני לפעמים לא מסוגלת להריח מסטיק מפה של מישהו בלי לקבל סחרחורת. האם זוהי תופעה מוכרת?האם יתכן קשר לחוסר איזון הורמונלי?

19/09/2012 | 08:42 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

מציע לעשות בדיקת EEG ובמקרה ותוצאה תקינה, לשקול לפנות לפסיכולוג.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים