2 שאלות-על תרופה ועל טיפול נוירולוגי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

06/09/2012 | 12:52 | מאת: ל

1. עלויות ואינדיקציות נוירולוגיות הנוירולוג ורופא המשפחה לא רושמים לי תרופה שאין אותה בקופת חולים ואני הלכתי לרופאה נוירולוגית שנתנה לי מרשם ואחר כך לנוירולוג בקופה שנתן לי מרשם אחרי שהתוקף של המרשם הקודם תם. קבעתי עכשיו תור ליום ראשון לקבל מינון יותר גבוה - אני מקבלת piracetam 400 וראיתי שאפשר לקבל 800 ואני חשבתי שזה מה שיעזור לי כי אני לאחרונה מאבדת ושוכחת למרות שאני משתדלת לשמור על סדר. רציתי לשאול עם העלות של התרופה קשורה לחוזק שלה ואם 800 יעלה לי פי 2 מ400. כמו כן קיבלתי את זה לראשונה 3 שנים אחרי שנפצעתי כשהייתי בתיכון לזיכרון, ולא ידעתי שזה להפרעות תנועה, ויש לי איזו הפרה בשריר של האמה מעל המרפק שגורמת לרעד של כף היד ורציתי לשאול אם מינון כפול של פירצטם יעזור . 2.כשהייתי ילדה והשתחררתי לקהילה מבית חולים אמא שלי לא ידעה שהייתי צריכה לקבל שיקום נוירולוגי בריפוי בעיסוק ובפיזיותרפיה והלכתי רק לנוירולוג. אחרי שנים ערכתי בעצמי בירורים וגיליתי את זה. ראיתי שיש לי גם זכאות לכמה טיפולים בשנה מקופת חולים, אבל אני יודעת שריפוי בעיסוק למבוגרים אחר מריפוי בעיסוק לידים ויש דברים שלא עבדו איתי עליהם מספיק. האם אני יכולה בשנות השלושים לקבל ריפוי בעיסוק מוטורי וקוגניטיבי של ילדים, מחוץ לקופה או בקופה? מה אני צריכה לעשות בשביל זה?-אני לא במכבי. תודה.

09/09/2012 | 07:30 | מאת: ל

לא קיבלתי פיזיותרפיה או ריפוי בעיסוק אחרי הבית החולים למרות שזה טיפול נוירולוגי. הלכתי רק לנוירולוג פרטי שהכרנו בלא פרטי בביילינסון, כי אמא שלי לא ידעה . אני לא רועדת בדרך כלל. יש לי תנועות ביד ימין -מצבים שבהם היא לא יציבה. היום אני הולכת לרופאה פרטית בשביל להעלות את המינון של פירצטם-נוטרופיל מ400 ל800 בשביל להיות יותר מפוקסת ולחשוב ולזכור בצורה יותר מושלמת. זה יעזור גם ליד? יש איזשהו סיכוי לקבל מרשמים לזה אחר כך בקופת חולים במקום לשלם בוחטה כל פעם ?

12/09/2012 | 08:22 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

תרופה לא בסל, תרופה לא אושרה לשימוש.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים