סימבלטה הפסיקה לעזור

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

02/09/2012 | 21:26 | מאת: אירה

שלום רב, הנני בת 30, אם לשלושה בנים. לפני כשנה לאחר בירור מקיף (MRI, בדיקה חשמלית של ידיים ורגליים באמצעות מח"טים וזרמים, CT של עמוד שדרה צווארי) בעקבות תלונות על כאבים מפושטים בכל הגוף (שרירים ופרקים) אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה. קיבלתי טיפול באמצעות סימבלטה (60) וכבר מהכדור הראשון הרגשתי הקלה עצומה, לאחר חודשים בהם סבלתי מכאבים עזים. לאחר כשלושה חודשים של נטילת התרופה, הפסקתי לקחת אותה כיוון שתכננתי הריון שלישי. במהלך ההריון לא הרגשתי כאבים כלל. כחודש לאחר הלידה הכאבים חזרו, באותו האופן כמו לפני שנה - מתחיל מהאגודל ביד ימין, החיבור של כף היד וכל שרירי ופרקי היד. יד שמאל גם מתחילה בקטנה את אותו הדבר. הפעם לא חיכיתי עד שיתפשט בכל הגוף ומיד לקחתי סימבלטה. שוב פעם באופן פלא נעלמו הכאבים, אך בתקופה האחרונה, לאחר כחודש וחצי של נטילת התרופה הכאבים מתחילים לחזור, ואני בלחץ היסטרי שזה יחזור לאותה החומרה כמו שהיה לפני ההריון. מדוע התרופה פתאום מפסיקה לפעול? האם עליי לךהגדיל מינון? האם זה ייגמר אי פעם המחלה הארורה הזאת? אני ממש מיואשת מכל המצב הזה ולא מצליחה להירדם בלילות בגלל הכאבים. בתודה מראש, אירה

06/09/2012 | 09:11 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

כן אפשר לעלות מינון של סימבלטא. יש גם אופציות נוספות, ניתן לפנות למרפאת כאב.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים