נוטרופיל/פירצטם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

30/08/2012 | 09:29 | מאת: ל

אני לוקחת מגיל 16 בעיקבות פגיעת ראש בגיל 13.מינון 400. לפני זמן מה הייתי אצל רופאה פרטית כדי לקבל מרשם כי בקופת חולים לא נותנים אותו והיא רצתה אפילו להכפיל אותו. נבהלתי והיא לא הכפילה. עכשיו ראיתי שיש אפילו כפול 3. רציתי לשאול מה כל האינדיקציות שזה מרפא. ידעתי שזה לזיכרון וראיתי עכשיו שזה גם לרעד. רציתי לשאולע וד משהו ושכחתי. הרבה זמן כבר שאני הולכת עם המרשם שלה לרופא משפחה ואני שוקלת ללכת אליה שוב ולקבל מרשם ל800 אם לו ליותר. מה האינדיקציות להעלאת המרשם? אני שוקלת לעשות ניסוי ולקחת 2 כדורים של 400 במקום אחד ואני אשמח לקבל על זה דיעה מקצועית. תודה. מקווה לתשובה מהירה.

03/09/2012 | 08:12 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

בארץ תרופה לא בשימוש. במספר מדינות משתמשים לאחר פגיעה מוחית אנוקסית (למשל אחרי דם לב) או לאחר חבלות קשות. בשלב חריף נותנים מינונים מעל גרם אחד, לאורך זמן ניתן לקבל מינונים נמוכים יותר. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1527-3458.2005.tb00268.x/pdf

04/09/2012 | 06:30 | מאת: ל

מה האלטרנטיבות של זה בארץ? מה האינדיקציות להעלאת המרשם? האם זה לפי הגיל, המשקל או לפי ההרגשה של המטופל? אני מקבלת 400, ו800 זה פחות מגרם, אז זה מומלץ? פשוט לקבוע תור לרופאה פרטית ולבקש ממנה? פעם היא רשמה לי בעצמה 800 וראיתי ותיקנתי אותה ואחר כך הצטערתי על זה. זה יכול להגביר את התלות שלי ? איך קוראים לסוג הזה של של התרופה? נוטרופית? מה זה אומר? תודה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים