תגובות בין-תרופתיות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/08/2012 | 17:02 | מאת: ALEX

אישתי עברה אירועי מוח קטנים והיא מקבלת עבשיו פלביקס. מאחר שיש לה גם בעיות קיבה היא אמורה לקבל כדורי לוסק אבל הכדור הזה מפחית יעילות כדורי פלביקס. כתחליף ללוסק הוצע לה לקבל controloc 20 (pantoprazole ). האם התחליף הזה לא פוגע בפלביקס. תודה.

22/08/2012 | 08:20 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שתי תרופות מאותה קווצה: http://en.wikipedia.org/wiki/Proton_pump_inhibitor

22/08/2012 | 18:47 | מאת: ALEX

קראתי את המאמר בוויקיפדיה אליו הפנית אותי. מלבד פרוט של תופעות לוואי רבות ומפחידות , המאמר מאשר שקיים ניגוד בין התרופות מקבוצת לוסק ובין פלביקס. לא מצאתי שקיים הבדל בין לוסק ובין קונטרולוק. אני מקווה שהבנתי נכון. תודה ALEX

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים