תוצאות בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/08/2012 | 12:18 | מאת: מירית

אני בת 61.8 בעקבות תחושה של נימול ושריפה בכפות הרגליים נשלחתי לEMG. התשובה המילולית שקבלתי [מעבר לתשובה המספרית] היא: "תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפולינוירופתיה מוטורית דמיאלינטיבית וככל הנראה אקסונלית". אין לי סכרת. הזמנתי כמובן תור לרופא שלי , אבל אני מבקשת לדעת במה מדובר ומה הטיפול לתופעה. תודה

06/08/2012 | 08:06 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

פולינאורופטיה דמיאלינטיבית - זאת פגיעה מפושטת במערכת העצבים ההקפיים. כדאי לפנות בהקדם לנוירולוג לצורך בירור וטיפול. מעבר לסוכרת יש סיבות מרובות נוספות למשל דלקטיות, מטבוליות ועוד.

06/08/2012 | 17:34 | מאת: מירית

תודה על התשובה המהירה. שאלתי היא האם מצב זה הוא בר שיקום. כלומר, אם תזוהה הבעיה הראשונית [בלוטת התריס - נכרתה בעבר ואני מקבלת אלטרוקסין), או חוסר בויטמינים, דלקת וכד'] האם בעקבות טיפול ניתן לשקם את מערכת העצבים ההיקפית?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים