תחליף לדפלפט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

06/07/2012 | 13:23 | מאת: אביבה

בס"ד שלום רב. אני בת 31, חולה בסכיזופרניה ונוטלת -20 מ"ג זיפרקסה ו-20 מ"ג סרוקסט. בנוסף לכך, בעקבות מינון עודף שנתנו לי בעבר בגיל 26 מהתרופה לפונקס (450 מ"ג) התפרצה לי אפילפסיה מיוקלונית, איבדתי את ההכרה והובלתי לבי"ח , מאז אני נוטלת 750 מ"ג דפלפט כרונו. לאחרונה ספירת הדם שלי החלה להיות לא תקינה ומתחת לנורמה- הלויקוציטים ברמה של 3.7 ולעיתים 3.9 ,אני גם מרגישה חולשה לפעמים. יש לציין שרמת הדפלפט בדם תקינה וגם תפקודי כבד תקינים,אין קפיצות ותוצאות בדיקת ה-eeg תקינות מזה זמן רב. יש לי תור לנוירולוגית רק בעוד חודש ורציתי לשמוע את חוות דעתך על המצב- האם יש צורך להחליף את הדפלפט כרונו? לאיזה תרופה כדאי ומומלץ להחליף בהתחשב בכך שמתכננת הריון בעתיד? (דפלפט למשל לא מומלץ בהריון וגורם למומים בעובר עפ"י המרכז הטרטולוגי)ובהתחשב בזה שלא תהיה אינטראקציה עם שאר התרופות הפסיכיאטריות שנוטלת (זיפרקסה וסרוקסט)? נאמר לי (מהפסיכיאטרית) שלמיקטל היא תרופה טובה נגד אפילפסיה ושהיא בטוחה בהריון- האם זה נכון או שהיא מחמירה קפיצות מיוקלוניות כמו ששמעתי ממקור אחר? בתודה מראש לך ושבת שלום, אביבה.

10/07/2012 | 16:30 | מאת: אביבה

בס"ד שלום רב ד"ר שיכמן. שוב אני, היום חזרתי על הבדיקה ושוב הלויקוציטים מתחת לנורמה-4.2 ובנוסף לכך גם ה- -mpv- mean platelet volume אינו תקין-ברמה של 13 בדם. על מה זה מצביע? מה לעשות? (התור לנוירולוגית ב-23.7) בתודה רבה מראש, אביבה.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים