נימול וכאבים בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

01/07/2012 | 02:50 | מאת: ירון

ד"ר נכבד שלום, אני גבר בן 50 מזה למעלה משנה אני חש נימול בכפות הידיים בעיקר באצבעות. כמו כן יש לי התקפים של "טיקים" במקומות שונים בגוף. לאחרונה התחילו כאבים לא קבועים בשורש כף יד שמאל.רופאת המשפחה הפנתה אותי לכירורג של כף היד. הוא לא מצא דבר והפנה אותי לבירור נוירולוגי. אציין שבדיקת EMG ידיים וצילום אגודל יד שמאל פורשו כתקינים. הממצא של הנוירולוג היה ירידה בתחושה שטחית בדרמטום משמאל C6. הוא הפנה אותי לעשות CT של ע"ש צווארי כדי לשלול דיסקופטיה. ה-CT טרם התקיים. אבקש לשאול: 1. מה יכול להראות ה-CT ? 2. אם אכן ימצא דבר האם המשך הטיפול הוא נוירולוגי או אורטופדי ? 3. האם יתכן קשר נוירולוגי בין הנימול הקבוע הטיקים בגוף ווהכאבים בשורש כף יד שמאל ? תודה עבור תשבתך. ירון.

01/07/2012 | 08:02 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

השאלה האם נעשתה בדיקה NERVE CONDUCTION VELOCITY או/ו- ELECTROMYOGRAPHY כוללת בדיקת מחטים בעת EMG?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים