בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/06/2012 | 19:29 | מאת: בתיה.

שלום רב, לפני כשבוע ביצעתי בדיקת MRI, אודה לכם מאד באם תוכלו לתת לי הסבר לגבי מונחים של מאד ברורים ומשמעותם. הודגמה מערכת חדרים סימטרית ומורחבת במקצת כולל הרחבה קלה של חריצים וציסטרנות. מספר מוקדים קטנים של מיקרואינפרקטים מופשטים בשתי המיספרות. לאחר הזרקת הגדוליניום הסינוסים והוורידים תקינים. אין עדות להאדרה פתולוגית. אין עדות להאדרה של אותם מוקדים. בסדרת דיפוזיה ללא עדות לאוטם טרי או לדימום. נעשתה השוואה לבדיקה מ-25.06.10 המוקדים שהודגמו הפעם מודגמים גם בבדיקה של 25.06.12 כביטוי למיקרואינפרקטים וגם לאחר ההזרקה, ללא עדות להאדרה. התרשמות" מיקרואינפרקטים מופשטים דו צדדית, פרט לכך ללא ממצאים פתולוגיים אחרים. ברצוני בבקשה לקבל התייחסות לגבי המשמעות של חדרים סימטריים אך מורחבים במקצת כולל הרחבה של חריצים וציסטרנות. כמו כן לגבי מיקרואינפרקטים מופשטים דו צדדית. לתשובתכם אודה מראש. בתיה.

01/07/2012 | 07:59 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

א/ ממצאים לא חדשים. ב/ משמעותם לא ברורה לי כאנני יודע מטרות הבירור, גיל של פציאנט ומחלות רקע. בכל מקרה ללא ממצא חריג וללא שינוי מבדיקה קודמת.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים