תפקוד קוגניטיבי והשפעות לוואי לאחר השתלת שנט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/06/2012 | 07:58 | מאת: אלה

שלום לך ד"ר שיכמן, לפני כ7 שנים עבר בן זוגי ניתוח להשתלת שנט לאחר שאובחנה בעיה בניקוז הנוזל הבין תאי במוח. הסימפטום הבולט היה איבוד שיווי משקל אבל היו גם תסמינים אחרים חמקמקים..היה אז בן 51, לאחר ההחלמה עבר אבחון תפקודים קוגניטיביים, ללא תכנית טיפול, וחזר כביכול לחייו הרגילים, משמש כמהנדס מכונות מזה 30 שנה. מעולם לא קיבל (לצערי גם לא בקש) אבחנה מסודרת לגבי התפקודים "הטובים" בצד הפגועים. המצב אינו חמור, אבל "בקטנה" משבש את איכות החיים, משפיע על הביטחון העצמי שלו, על התקשורת עם הסובבים ועוד. השנט עושה את העבודה במישור הפיזיולוגי. לאחרונה עלו השגות לגבי איכות תפקודו במישור המקצועי ואני בטוחה שיש קשר לנ"ל. אשמח לקבל כתובת/המלצה, באזור הצפון, להערכה כוללת של המצב ובעיקר המלצות לטיפול/שיקום לשמירה על איכות חיים בהמשך.

18/06/2012 | 08:47 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

אין לי הוצעות באזור הצפון. במרכז - מרפאות זיכרון טובות בבלינסון, איכילוב, אסף הרופא.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים