פרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/06/2012 | 23:50 | מאת: שלום

שלום, לחברה מאוד טובה שלי גילו את מחלת הפרקינסון לפני שנתיים ,כרגע היא מקבלת כדור שהיא צריכה לקחת כל 4 שעות כולל הלילה.במשך היום.(לא יודעת איך קוראים לכדור ) רוב היום היא נראת כאילו היא על כדורי מרץ,ולא מוצאת את עצמה לא יכולה לשבת ,והמון תנועות בכל הגוף,אין רעידות(כי היא לוקחת את הכדורים) אבל ממש נראת כמו על ספידים...השאלה שלי,האם ככה מתנהגים חולי פרקינסון או יכול להיות שהיא נוטלת כמות של כדורים גדולה ממה שהיא מספרת לנו ואול עוד כדורים שלא קשורים למחלה?היא רזתה מאוד ולא אוכלת טוב....היא נעזרת גם בירוק רפואי שמאושר לה כל חודש. תודה רבה ,מקווה שאוכל לקבל תשובה ולדעת איך להמשיך ולהתמודד, לציון אחרון,היא צלולה ואפשר לנהל איתה שיחה לעניין,ורגישה.

18/06/2012 | 08:24 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

קשה לי להגיד בלי לראות אותה ובלי לבדוק. כנראה היא מטופל בדופיקאר. בלי ספק היא חייבת מעקב צמוד אצל נוירולוג וטוב יותר להיכנס למעקב במסגרת יחידות להפרעות תנועה כמו שקיימות בבלינסון, איכילוב, תל השומר.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים