תוצאות DUPLEX US של עורקי התרדמה:

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/07/2018 | 08:39 | מאת: אירנה

בת 77 – אודה על התשובתך. תוצאות DUPLEX US של עורקי התרדמה: משמאל : הודגם רובד פיברוטי קל לאור¬ עורק התרדמה המשות. במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי ופלאק אקוגני זעיר נגרמת הצרות עד %10 . 20% תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות . מימי: הודגם רובד פיברוטי קל לאור¬ עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי , ללא משמעותי המודינמית. תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשות" והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מה המשמעות ? האם יש צורך בטיפול (אספירין וכו) ? האם אפשר לטוס או יש יש מקגבלה לטיסות ? תודה רבה, אירנה

לאירנה שלום, פענוח בדיקות בידי מי שהזמינן, וכך גם המלצות לטיפול תרופתי. אישור לטוס - גם בידי מי שמטפלים בך. הדברים תלויים לא רק בתוצאות הבדיקה אלא גם בהקשר שבה הוזמנה. עצם התוצאה הזאת אינה מרמזת על סכנה יוצאת דופן לשבץ, אך תתכנה נסיבות רבות בהן תוצאת בדיקה זאת תקינה, אך הסכנה גבוהה. פני אל רופאייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים