נגישות
נגישות

תופעות לוואי של טגרטול..

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

16/06/2018 | 23:05 | מאת: נעמה

ערב טוב... הייתי אצל פרופסור דוד ירניצקי בגלל כאבי הראש... הוא אמר שהקליניקה כרגע לא ברורה לו. והוא רוצה ככלי אבחנתי שאני אנסה תרופה בשם טגרטול ואני אעדכן אותו איך אני מרגישה... קראתי על התרופה באתר של כללית ויש לתרופה הזו מלא תופעות לוואי ומלא כללים מה אסור ומה מותר ושצריך להיות מדויקים בכמות ואסור ואסור ואסור וכו. תרופה ממש רצינית... בכאבי ראש שיש לי אני שותה אופטלגינים... רציתי להפחית בכדורים... ועם התרופה הזו אני לא מפחיתה אלא מחליפה לכדורים ממש קשים... אני מתלבטת מה לעשות אם לקחת או לא... אני מפחדת שזה יגרום לי יותר נזק.... היתה לי הרגשה שלא יהיה פתרון לכאבי הראש (עשיתי mri בעבר שיצא תקין... לא מבינה איך זה קורה שאין קורלציה באיך שאני מרגישה לאיך שהבדיקות יוצאות...) דבר שני- לפני שנתיים עשיתי בדיקת דם לקולטני איצטלקולין בגלל פזילה שמאלית ויצא שלילי... כשהייתי אצל הנוירולוג השבוע הוא ראה צניחת עפעף ימין ורוצה שאחזור על הבדיקה... הלכתי אליו בשביל לפתור את כאבי הראש ואני לא רוצה להתפזר ולחפש בעיות אחרות.. האם מיאסטניה יכולה להסביר כאבי ראש או שאין קשר בין השניים?

20/06/2018 | 18:26 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, נראה לי שיש צורך בשיחה ולא בהתכתבות. אם את רוצה -- אנא קבעי תור במרפאתי 077-777-9222 ונשוחח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/06/2018 | 18:40 | מאת: נעמה

המרפאה שלך רחוקה מאיפה שאני גרה... החלטתי לא לקחת את הטגרטול.. תוכל בבקשה לענות לי לשאלה של המיאסטניה?האם מיאסטניה יכולה להסביר כאבי ראש?

20/06/2018 | 18:49 | מאת: נעמה

אשלח לך את סיכום הביקור ותאמר לי דעתך? מאוד יעזור לי כי אני מוותרת על טיפול עם הרבה התלבטויות... אין לי בעיה לשלם על הייעוץ כמה שנהוג. אשמח אם תוכל לכתוב לי למייל שמצורף אם אתה מסכים ועלות. תודה

20/06/2018 | 19:13 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, תודה על הצעתך. Telemedicine מקובל בנוירולוגיה בארצות הברית למטרות מעקב בנסיבות מסוימות. הביצוע הוא בשיטה הדומה לשיחת סקייפ. מומלץ שהמפגש הראשון יהיה מפגש מרפאתי רגיל, כדי לאפשר בדיקה נוירולוגית. במקרה שאת מציגה צריך ליצור קשר עין, ולא מבעד מסך, כדי להבהיר את הקשיים ולהגיע לפתרונות משותפים שיהיו קבילים עליך. אם תחיליטי להגיע -- אנא הביאי איתך על דיסק את כל בדיקות הדימות שעברת. יש לי מרפאה מחר אחר הצהריים מאוחר/ערב בתל אביב. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/06/2018 | 19:30 | מאת: נעמה

אני מחור בצפון.. לכן הלכתי לד"ר ירניצקי שהוא מהצפון ונחשב מקצועי.. ובגלל שהוא נחשב מקצועי- אני יותר בהתלבטות.. כי מה אני מבינה בכלל בתחום שאני לא אקשיב לעצות שלו... אבל מצד שני זה כדורים ממש רציניים... אם אהיה באזור של המרפאה שלך מתישהו בקרוב אז אגיע.. אולי אשלח לך בכל זאת את סיכום הביקור? הוא ממש פירט שם ואולי זה יחסוך פגישה (הרופא כבר עשה בדיקה נוירולוגית ופירט הכל). בכל אופן- אם לא תסכים- תוכל לענות לי בבקשה לפחות לגבי המיאסטניה? האם מיאסטניה יכולה לגרום לכאבי ראש? תודה

20/06/2018 | 19:45 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, 1. בתשובה לשאלתך הכללית - מיאסתניה שמערבת את שרירי העיניים יכולה לגרום או לתרום לכאבי ראש. יש הסוברים שהדבר נובע מכך שהשרירים, שנוטים להחלש בגלל המיאסתניה, מתאמצים יותר כדי לפצות על חולשתם. כך ניתן לנסות לקשר בין הדברים. אין הדבר אומר שזה ההסבר למצבך. 2. אם תעבירי למרפאתי (איכילוב טופ, רחוב וייצמן 14, קומה 20, תל אביב) את כל החומר הרפואי, כולל דיסקים של הדימות של המוח ותאור בדיקתו המפורטת של פרופ' ירניצקי -- אבדוק אם נכון לקיים מפגש באמצעות סקייפ-וידיאו, ואז נתאם טלפונית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/06/2018 | 20:00 | מאת: נעמה

אפשרי לשלוח בדואר רשום? ומה עלות הייעוץ? סליחה שאני נודניקית תודה

20/06/2018 | 21:03 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, אנא צרי קשר עם מרפאתי טלפון 077-777-9222 כדי לברר את עלות היעוץ אתי (בקור ראשון) ואם בסדר מבחינתם שתשלחי את החומר בדואר ישראל. אם הדבר נראה לך - פעלי בהתאם. בברכת בריאות ובתודה, כרמל ערמון

24/06/2018 | 14:22 | מאת: נעמה

התקשרתי למרפאה... לצערי העלות יקרה לי (סכום דומה הוצאתי על ייעוץ עם פרופ' ירניצקי)... תודה בכל מקרה ותודה על כל התשובות

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים