פענוח תוצאת mri ראש - מיגרנות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

09/06/2018 | 18:50 | מאת: אבי

היי, אני בן 33. אני סובל ממיגרנות שנים (קיבלתי את זה בתורשה). לאחרונה הרגשתי שהכאבי ראש שלי קצת החמירו. בבדיקה גופנית הנוירוליגית לא מצאה שום דבר חריג. בכל זאת, על מנת לשלול משהו אחר, נשלחתי ע״י הנוירולוגית שלי לmri ראש. (שמעולם לא עשיתי) התוצאה היא : אות תקין של החומר האפור והלבן. ללא עדות לדימום תוך גולגותי. ללא הפרעה בדיפוזיה. חדרים וחריצים ברוחב תקין. מעבר צווארי גולגולתי תקין. עיבוי רירית בסינוס מאקסילארי שמאלי. סיכום : עיבוי רירית בסינוס מאקסילארי שמאלי. מה המשמעות של עיבוי ברירית ? האם זה משהו שיכול להשפיע על כאבי ראש ? תודה רבה

לאבי שלום רב, ככלל רצוי לברר פשר תוצאות בדיקה עם מי שהזמין אותה. חלל האוויר המקסילארי מצופה רירית. לעתים היא מעובה - בנסיבות דלקת, או אלרגיה, או שיירים מהן. נדיר שמסבות תאחרות. הקשר לכאב הראש - שאלה לרופא שהזמין הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים