כאבי ראש מתחי tension headache

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/05/2018 | 19:18 | מאת: רון

שלום, לצערי הרב אני סובל מ tension headaches עד לרמה שהכאבים הם כמעט בלתי בלתי נסבלים. תרופות כמו נורופון או וולטרן (100 מג) מקלות ממש מעט, כמו כן גם שימוש בווליום מידיי פעם. יש לציין כי הכאב ראש אינו מעיר אותי משינה ופחות נורא בשכיבה. מה המלצותיך להורדת הכאב בצורה חדה שבאמת תקל? זה לגמרי סוג של סבל..

07/05/2018 | 12:32 | מאת: יאיר

אני חש במעט כאבי ראש לא נזקק למשככי כאב וכשאני מתעטש או משתעל הכאב מעט מתחזק ועובר לאחר מכן. רוצה להוסיף שלאחרונה אני משתמש בלוריון עקב מתח וקשיי הירדמות תודה מקרב לב

לרון ויאיר, כאבי ראש יכולים להתפס כעניין פשוט או מורכב. אציג את הגרסה הפשוטה: 1. יש מסוכנים -- אותם נהוג לשלול על ידי בדיקות מתאימות (דימות, לעתים בדיקות דם, לעתים נוזל שדרה). בהם מטפלים בהתאם לגורם. 2. ישנם מטרידים. לעתים ניתן לסווג את כאב הראש לתת-סוג המגיב לטיפול שמכוון לאותו תת-סוג ( למשל מיגרינות לסוגיהן). 3. נשארים האחרים, בכללם תת- הסוג של "tension headache". 4. אם נדירים -- מה טוב. אם לא -- אזי צריך לפתח גישה "רב מימדית" המחייבת הסכמה והתאמה בין המטופל למטפליו (צריכים להיות "באותו ראש", ואם לא אז צריך להחליף מטפלים).גישתי: א. לברר מה נעשה, עד כה, ולוודא את סווג כאב הראש. לברר מה הרקע ממנו יוצא כאב הראש. ב. לברר מה הצפיות, ולתאם. ג. לברר מה עבד ומה לא עבד. ד. לפתח תכנית עם מערבות פעילה של המטופל כדי להחזיר לו את השליטה בכאבי הראש ולהביא להפחתתם. הקוים שמנחים: כדי להפתר מכאב ראש לא מסוכן ש"נדבק" יש לרדת לפשר הווצרותו, ולהתאמץ ללכת במסלול שיקדם את הרפוי ממנו. נדיר שתרופות לבד פותרות את הבעיה. נדיר שכאב ראש לא מסוכן ש"נדבק" למשהו יעלם ללא מאמץ מכוון מצידו. יש הקונים, וזה עובד ועוזר להם, ויש שלא - אזי מחפשים מטפלים עם גישה אחרת. למי שהגרסה הפשוטה אינה עוזרת -- יש מרכזים שהתמחותם כאבי ראש, וניתן לפנות אליהם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים