שבץ מוחי מאיזה גיל זה נפוץ?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/03/2018 | 21:09 | מאת: ת

ערב טוב. גיל 28. יש לי לחץ דם גבוה כבר שנתיים. לפעמים זה גורם לתחושת חולשה ועלפון וכאבי ראש קשים ולפעמים אני בכלל לא מרגישה את זה. פשוט מודדת בבית והוא גבוה. לפני שבועיים בערך זה התחיל להיות פעם גבוה מאוד ופעם נמוך מאוד. גם כשזה נמוך יש לי סחרחורות. וגם כזה גבוה וגם כשזה נמוך יש לי דופק מהיר מעל 100 (100 זה הנמוך). רופא המשפחה רוצה שאעשה בדיקת דם, איסוף שתן ולחץ דם שנמדד 24 שעות. יש לי בעיה קצת פסיכולוגית שאני לא אוהבת שבודקים אותי.מתביישת שמודדים לי לחץ דם בחדר אחות. מתביישת לתת בדיקת שתן ומתביישת להסתובב עם מכשיר של לחץ דם ברחוב. יהיה לי קשה לקחת כדורים לכל החיים (כך הרופא הציע) לכן אני שואלת כמה נפוץ שבץ מוחי בגיל שלי....? אני בעודף משקל לא קיצוני- גובה 1.64 ומשקל 77. עובדת בעבודה עם הרבה לחץ וזה כנראה המרכיב העיקרי אבל זה מצב נתון שיהיה לי קשה לשנות.

10/03/2018 | 21:42 | מאת: ת

הכולסטרול שלי בנורמה (עשיתי בדיקת דם לפני שנה) ואני לא מעשנת... אבל יש תקופות שיש לי שיעול כמו מישהו שמעשן... בגיל 28 כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות דם אם האדם בריא? כי אותי מפנים בתדירות גבוהה...

לת' שלום רב, לא כדאי למות, ממש, על אמת, מבושה. עשי מה שרופאך מבקש, כדי לברר למה יש לך כזאת תנודתיות בלחץ הדם. יש סכוי טוב מאד שניתן יהיה לאזן אותו, וכך תחיי יותר טוב, ויותר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

13/03/2018 | 23:46 | מאת: ת

הלחצת אותי שלא שללת שזה יכול לקרות

14/03/2018 | 10:09 | מאת: ת

אני צעירה.. לכן השאלה שלי היתה כמה נפוץ... ולא קיבלתי מענה על זה

15/03/2018 | 13:04 | מאת: ת

מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי שבץ בגיל 28? זה נפוץ?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים