בדיקת MRI ו EMG וממצאים מחשידים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/10/2017 | 09:41 | מאת: מורני

שלום רב עקב נימול והירדמות של רגל ימין ביצעתי בדיקת MRI ובדיקת EMG. בבדיקת EMG לדברי הרופא הבודק הממצאים היו תקינים - הכל NORMAL. בבדיקת MRI - מוקדי אות היפראנטנסים מרובים פריונטריקולים וסובקוריטיקלים עם מעורבות קורפוס קולוסום כאשר המוקדים אינם מאונכים לחדרים, בולטים ב FLAIR T2. מודגמת דיפוזיה רסטריקטיבית של חלק מהמוקדים. לאחר הזרקת ח.נ לא הודגמה האדרה חריגה. בסיכום נרשם שהממצאים מחשידים למחלה דמיאלינטיבית. 1. האם יתכן מצב שלמרות הנ"ל אין מחלה דמיאלינטיבית ? , ומה אחוזי הדיוק של בדיקת ה MRI . 2. אילו בדיקות נוספות נדרשות להמשך בירור 3. הרגל ממשיכה להיות כבדה האם נדרש טיפול תרופתי דחוף?

למורני שלום, כדי למנוע השהיה בהתיחסות לממצאי הבדיקה -- פנה(י) בהקדם רב לחדר המיון של בית החולים האוניברסיטאי הקרוב למקום מגוריך (או בית החולים בו בוצעה הבדיקה), רצוי עם דיסק עליו הדימות של הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים