בעיות נירולוגיות וזיכרון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

06/08/2017 | 11:35 | מאת: בני

סליחה אם הגעתי לפורום לא נכון. בבקשה תכוונו אותי. פורסם ששתיית משקאות דיאטטיות מגדיל פי 3 את הסכנה לחלות בשבץ, דמנשן ומחלות נירולוגיות. מה דעתכם? האם ידוע מה הסיבה? האם תחלפי סוכר אסורים? ומדוע הרופאים לא מגיבים? בתודה וברכה בני

לבני שלום, אם תפנה אותי לפרסום מסוים אתיחס אליו, ככרל שאוכל. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/08/2017 | 17:52 | מאת: בעיות נירולוגיות וזיכרון

לפרופ' כרמל ערמון שלום רב, www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4952033,00.html

07/08/2017 | 18:22 | מאת: בעיות נירולוגיות וזיכרון - אל פרופ' כרמל ערמון

www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4027120,00.html הרבה מאמרים מופיעים ב GOOGLE אם רושמים: "משקאות דיאטטים ושבץ". בתודה בני

תודה, פניתי למאמר המקורי. http://stroke.ahajournals.org/content/48/5/1139 מציינים המחברים: Indeed, in our study, diabetes mellitus—a known risk factor for dementia—was more prevalent in those who regularly consumed artificially sweetened soft drinks. הסוכרת היא גם גורם סכון לשבץ. קשה לדעת אם משקאות דייאט אכן גורם סכון, או העניין הוא בכך שסוכרתיים שותים יותר משקאות דייאט. לדבריהם -- גורם הסכון איננו הממתיק המלאכותי, אלא משקאות קלים שמומתקים באופן בלאכותי. אם חושש - שתה מים, תה וקפה או מיצים טבעיים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

08/08/2017 | 11:13 | מאת: בעיות נירולוגיות וזיכרון

תודה, תודה רבה! בני

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים