MODAFINIL vs PROVIGIL

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

29/07/2017 | 17:40 | מאת: אבי

שלום מה ההבדל בין (MODAFINIL(MBI לבין PROVIGIL ? שניהם מגיעים באותו המינון וכמות טבליות בקופסה (100MG 30TAB). הבדל אחד ברור הוא המחיר בקופה.מודפיניל עולה 86 ש"ח ופרוביג'יל 186 ש"ח. האם הסיבה למחיר הנמוך יותר של המודפיניל היא היותו תרופה גנרית ? ואם כן,האם ניתן לקחת את התרופה הגנרית ולצפות לאותה האיכות והשפעה ? תודה אבי

לאבי שלום, מדובר באותו חומר. MODAFINIL זה השם הגנרי. השאלה אם זמינות התרופה הגנרית זהה לשל התרופה עם התו ה"מסחרי". מבחינה רגולאטורית - יש דרישה של דמיון בזמינות התרופה הגנרית לתרופה המסחרית בטווח של X אחוזים. יכולים להיות גם הבדלים בזמינות בין תכשירים גנריים שונים. כך יכול לקרות שתכשיר גנרי A יתן השפעה של 85% ותכשיר גנרי B יתן השפעה של 115%. בשני המקרים הם בטווח 15% מן התכשיר המקורי, אבל מעבר מתכשיר B ל-A ילווה בירידת השפעה, ומעבר מתכשיר A ל-B בהגברת ההשפעה. לפעמים להבדלים האלה אין משמעות, או ההבדלים בין התרופות זעירים מאד, ואז כדאי לקחת את התרופה הגנרית. לפעמים להבדלים יש משמעות, ואז כדאי לקחת את התרופה עם השם המסחרי. כדי לקבל החלטה רלוונטית לך -- התיעץ עם הרופא שנתן את המרשם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים