שאלה בנוגע לתרופות ADHD

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/07/2017 | 11:34 | מאת: צופקה

שלום רב, בני בן 8 אובחן לאחרונה עם ADHD החל לפני כחודש בליווי רופא מומחה צמוד טיפול תרופתי. בחודש הזה אנו עוברים תהפוכות רבות... התחלנו עם קונצרטה, עברנו לריטלין ועכשיו באטנט, הכל במינונים שונים מהנמוך לגובה. מכיוון שלא נראה שיפור בקשב כלל ואפילו הייתה החמרה קיצונית בוויסות ההתנהגותי במסגרת לקיחת התרופות-בהמלצת הרופא בערך כל 3-5 ימים העלנו מינון או החלפנו כדור. כיום עם האטנט 10 הראה שיפור פעם ראשונה, אך רק ליום אחד ומשם חלה נסיגה... הרופא שוב הציע לאחר 4 ימים לעלות מינון ל12.5. שאלתי היא- האם נכון לעשות את השינוי כל כך מהר? האם אין צורך להשאר עם כל תרופה ומינון לפחות שבועיים בכדי לתת לגוף להתרגל ורק אז להחליט אם המינון והתרופה מתאימים? תודה רבה!

לצופקה שלום רב, אלה שאלות שמוטב להפנות לרופא המומחה המטפל. ככלל -- ישנם סגנונות שונים, אך בדרך כלל אם תרופה גורמת להחמרה -- נוטים לשנות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים