פענוח בדיקת emg במכון מור

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

22/06/2017 | 16:02 | מאת: ירון

שלום, שמי ירון ואני מעוניין לדעת מה אומרות תוצאות בדיקת ה-emg הבאות המצורפות בקובץ שאני מצרף? אני אציין בנוסף שאובחנתי בבדיקת אולטראסאונד מפברואר כסובל מדלקת בגיד טיביאליס אחורי בכף רגל ימין. האם ה-emg תואם את הנתונים או שישנה סתירה?

22/06/2017 | 16:03 | מאת: ירון

הקובץ מצורף פה

22/06/2017 | 16:14 | מאת: ירון

תוצאות בדיקת ה-emg : ברוב עצבי הרגליים הולכות מוטוריות ירודות (פרונאלי משותף, מתחת לראש הפיבולה בימין 38.0 , בשמאל, 37.0, באזור ראש הפיבולה, 48.0 בימין, בשמאל 50.0, בעצב הטיביאלי 41.0 בימין ו-37.0 בשמאל), אמפליטודת CMAP של העצב הפרונאלי המשותף היא 1.5, בבדיקת שרירים, נמצא ששריר ה-EDB בעל גיוס נמוך, ופוטנציאלים גדולים דו-צדדי. לסיכום, נצפה נזק נוירוגני כרוני היכול להתאים לפולינוירופתיה היקפית, לא סימטרית.... האם זה יכול להתאים בנוסף לדלקת שאובחנה אצלי בגיד טיביאליס פוסטריור בכף רגל ימין בבדיקת אולטראסאונד מפברואר השנה? בתודה, ירון.

לירון שלום, ראה "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 26.5.2017. כן חל כאן העניין שפרוש תוצאות בדיקה צריך להעשות על ידי מי שהזמינה, ועניין נוסף, שאינני מתיחס לפענוח בדיקה אלא רוצה לראות את כל תדפיס הבדיקה בעצמי, בנוסף לפענוח הרשמי, כדי לראות בדיוק מה בוצע ועל ידי מי. התעלמות מכללים אלא יוצרת מקום לטעויות. על כן טוב אם תחבור תחילה אל מי שהזמין את הבדיקה. אם תרצה את חוות דעתי בנוסף על כך -- אשמח לראותך במרפאתי - 077-777-9222 עם תוצאות כל בדיקותיך, כולל דימות על דיסק. אשמע, אבדוק אותך, אעיין בתוצאות הבדיקות ואביע דעתי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים