תרופות שעשויות להאריך QT

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/06/2017 | 13:16 | מאת: Minotauro

שלום ד"ר. יש לי שאלה. האם יש סיכון של QT Prolongation בשילוב התרופות הבאות: למיקטל 200 מ"ג ליריקה 600 מ"ג רופינירול 4 מ"ג ממנטין 20 מ"ג לפי מה קראתי במחקרים שונים, רופינירול נחשבת לבטוחה מבחינה זו במינונים של עד 4 מ"ג. עם למיקטל אין סיכון. במקרה של ליריקה, הבנתי שגם תלוי במינון (אבל לא כתוב באיזה מינון היא מאריכה QT). לגבי ממנטין לא ממש ברור לי. לא מצאתי שום דבר חד משמעי בעניין לגביה. אשמח לתשובה ממך. תודה :)

19/06/2017 | 13:30 | מאת: Minotauro

שכחתי להוסיף: האם השילוב הנ"ל עלול לגרום לבעיות קרדיווסקולריות אחרות? שוב תודה.

ראה גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" מיום 26.5.2017. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים