התנהגות חריגה (ללא עקומת למידה)

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/06/2017 | 07:55 | מאת: יעל

שלום רב, לא אחת בני שכיום בן 18 עושה פעולה שבעלי ואני אומרים לו "בפעם הבאה תחשוב לפני שאתה עושה. אם חברך היו כאן היו צוחקים עליך". להלן דוגמא אופיינית משישי האחרון. הבן מסר בחמישי טלפון לתיקון. וקיבלו בשישי בבוקר.(התיקון היה יקר מאד).בשישי בארבע, לאחר הבחין שהטלפון שוב "מת". אמר לנו - אני חוזר מיד לחנות להראות להם .... עצרנו אותו ואמרנו: "שוב לא חשבת. איזה יום היום? בשישי החנות נסגרת בשתיים..." חזר ללמוד למבחן בגרות . ואז בשש היתה לו שאלה קטנה בנושא וניגש לטלפן למורה הפרטית . עצרנו אותו ואמרנו לו (לא בפעם הראשונה) "לא מתקשרים ומפריעים למורה פרטית בסוף שבוע". אציין כי בננו מאד חכם, וקיבל במבדקי הצבא קב"א ודפ"ר גבוהים מאד. ממה נובעת ההתנהגות החריגה שהודגמה? ומה ניתן לעשות להקטינה? תודה

ליעל שלום רב, אם מדובר בשנוי -- כדאי לפנות להערכה נוירולוגית בהקדם. אם מדובר בתופעה קבועה אזי עדיין כדאי לפנות להערכה, אך הדחיפות פחותה. אם ההערכה הנוירולוגית לא תעלה דבר, יתכן שיהיה צורך בהערכה פסיכיאטרית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים