פזילה שחזרה אחרי ניתוח תיקון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

08/06/2017 | 21:08 | מאת: חסרת אונים

שלום, אני מרכזת פה את הסיפור שלי בקיצור (יכול להיות שכתבתי פה פעם בחלקים חלקים במהלך הבדיקות) לפני שלוש שנים בערך התחילה פזילה בעין שמאל שהלכה והחמירה ועין אחת נעשתה גדולה השניה חלשה יותר ולכן החלטתי לתקן את הפזילה. לפני שנה וקצת התחלתי את התהליך ואמרו לי ללכת לנוירולוג. הלכתי והיו לי ערות החזרים והחזרים פתולוגיים בצד אחד של הגוף. עשיתי כמה בדיקות הכל תקין חוץ מסיטי ראש שהיה שם בלט עין בעין שמאל (איפה שהפזילה). הנוירולוג אמר שזה ממצא לא קריטי ואמר שאין לי בעיה נוירולוגית ואין מניעה לעבור ניתוח עיניים. (לא קשור לנוירולוגיה- בגלל הבלט עין הפנו לאנדוקרינולוג, בלוטת תריס תקינה אבל בבדיקת דם היו הורמונים ביתר, עשיתי mri מח ומצאו לי מיקרואדנומה בהיפופיזה- עדיין לא סיימתי בירור של זה (אמרו שלא דחוף כלל), מבחינה אנדוקרינולוגית גם הוסכם שאין בעיה לעשות ניתוח עיניים). המנתח אמר שבגלל שההערכה הנוירולוגית והאנדוקרינית ללא ממצא חשוב אז סיכויי הצלחה גבוהים יחסית. לפני שלושה חודשים עשיתי את הניתוח המיוחל וביומיים שלושה האחרונים אני שמה לב שהפזילה חוזרת בעין שמאל. יש מצב שזה כן נוירולוגי או שזה כן בגלל ההורמונים וסתם עשיתי ניתוח? תייעץ לי בבקשה לא בנויה לעוד ניתוח כזה- היתה לי תגובה קשה להרדמה ותקופת החלמה קשה

08/06/2017 | 21:13 | מאת: חסרת אונים

לא יודעת אם קשור (כותבת הכל)- בשנה הזו בגלל המיקרואדנומה גם עשיתי בירור אצל רופא נשים ויש לי שחלות פולציסטיות שנגרמות מההורמונים, בקיצור הגוף שלי לא מאוזן בכלל... וזה עושה לי כמה בעיות. ובמהלך הבירור הנוירולוגי חשבו שיש לי מיאסטניה גרביס והבדיקת דם יצא שלילית אז שללו.

לחסרת אונים שלום רב, התמונה שאת מתארת מורכבת. יש מקום להעריך הכל מן ההתחלה /מחדש על ידי רופאייך (נוירולוג, אנדוקרינולוג, אופתלמולוג), וכדאי שתפני אליהם. אם את מעוניינת להכניס למשואה רופא נוסף (בכלל זאת הח"מ) -- הדבר צריך להעשות ביעוץ נוירולוגי פורמאלי, הכולל ראיון, בדיקה, ועיון בממצאים הקודמים והעדכניים). אשמח לעזור לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/06/2017 | 05:21 | מאת: פוזלת

אודה לך אם תכתוב לי בכללי מה יכולות להיות הסיבות שהפזילה חזרה לי? למה התמונה שהצגתי מורכבת? כתבתי הכל אז רק האם זה באמת יכול להיות נוירולוגי למרות שהבדיקות תקינות?! כלומר סתם עשיתי את הניתוח? והאם אם באמת מדובר בבעיה נוירולוגית ונגיד ימצאו לי פתרון שהוא לא ניתוחי- יכול להיות שבגלל שכן שינו את החוזק של השרירים (בניתוח) הטיפול עכשיו לא יעזור או שישנה את הפזילה אבל לא לגמרי? כלומר היה עדיף שלא הייתי עושה ניתוח אם זה נוירולוגי? הפזילה מפריעה לי ממש אסטתי.. לא חשבתי שזה כל כך מורכב! בבקשה תכתוב מה שאתה חושב ויודע.. אני אקח הכל בפורפורציות ואני מודעת לזה שזה בלי שבדקת אותי או מכיר אותי.....

09/06/2017 | 05:26 | מאת: שאלה נוספת

מה זה אופתלמולוג? לא אמרו לי להתייעץ עם מומחה כזה...

13/06/2017 | 22:03 | מאת: פ

?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים