הירדמות גפיים כל לילה ...

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

06/03/2017 | 17:55 | מאת: רוני

דר שלום אני בת 38 אמא לשני ילדים לפני שנתיים יותר מפעמיים במהלך השבוע הייתי מתעוררת באמצע הלילה עם הירדמות אחד מהגפיים פעם ברגל או ביד אז בזמנו לא התייחסתי לעניין מכוון שזה לא היה בתדירות עד אשר לפני 10 חודשים הרגשתי זרמים ונימולים והירדמות באגף ימין בכל הגוף כולל הפנים באמצע היום לכן פניתי למיון במיון עשו בדיקות דם יצאו תקינות ורשמו המלצה לעבור mri מוח כדי לשלול טרשת נפוצה . פניתי לנורולוג שבתורו הפנה אותי לבדיקה והבדיקה יצאה תקינה עם הרחבה קלה בחדרים לטרלים אבל למרות זאת ההירדמות המשיכה להופיע ,עברו חודשים ואז פניתי לרופא המשפחה שהמליץ על בדיקת emg והמליץ לקבל וויטמן b12 למרות שהטווח הוא311 שזה נחשב לטווח נורמלי. עברתי בדיקת הemg שיצאה תקינה אבל לא נטלתי את הווטמין כי אני נגד מה שנקרא תרופות ובמיוחד שהטווח נורמלי. עד היום אני מתעוררת כל לילה באמצע שינה עם יד רדומה ובמשך היום מרגישה עייפות מחוסר שינה .מה אני אמורה לעשות עקב המצב שלי כיום.. להתחיל לנטול את הוויטמין b12 שקניתי והקופסה עדין בתיק .. לפנות שוב לרופא המשפחה או לנורולג או להתחיל לבדוק תחום שונה מנורולגיה .. אגב רופא המשפחה שאל אותי שאלה האם יש משהו שמציק לי בחיים או בעיות..כאילו הדבר יכול להשפיע על התופעה הזו ..התשובה היתה לא ..חוץ מאשר התופעה הזו שלפעמים אני מפחדת לקום והיד עדין רדומה וזה מתחיל להפחיד אותי ..

לרוני שלום, 1. אין צורך לפחד 2. פני שוב לנוירולוג. אם לא יפתור - אשמח לראותך במרפאי 077-777-9992. 3. כדאי לכוון לרמת B12 מעל 500 (המלצה לא מוכחת, אך אין בה כדי להזיק). בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/03/2017 | 13:34 | מאת: רוני

תודה רבה על התגובה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים