זרמים נימלול ואיבוד תחושה בזרועות באזור המרפקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

04/03/2017 | 10:46 | מאת: שחר

פרופ' כרמל ערמון שלום, בן 48 בריא, לצערי בעבודה משרדית ונהיגה רוב היום לפני עשרה ימים החלו כאבים דקירות בבית השחי השמאלי נימול ואיבוד תחושה בזרוע שמאל באזור המרפק מעל ומתחת וזרמים חזקים בתנוחות מסויימות שמותח/מרים את הזרוע (רופא משפחה בדק כולל א.ק.ג שלל בעיית לב) לאחר מספר ימים גם בזרוע ימין אותם תופעות של איבוד תחושה וזרמים חזקים בתנוחות מסויימות כאשר מותח /מרים את הזרוע , אני יכול לשחזר את הזרמים הנ"ל במתיחת הזרועות כאשר הם מקופלות ומורמות , בישיבה כאשר הזרועות מונחות על משענת הכיסא המשרדי לא חש את החלקים התחתונים של הזרועות המונחות על המשענותאין בעיית כוח בזרועות מה לדעתך הכיוון ואיזה ברור עלי להמשיך תודה רבה

05/03/2017 | 09:26 | מאת: טיליה

שחר שלום, ראשית - אני לא רופאה. שנית - סביר שפרופ' ערמון יפנה אותך לבדיקה קלינית ולא יותר. הוא בודאי לא יאבחן אותך כאן. אני מציעה לך לפנות לנוירולוג בקופ"ח שלך או לרופא משפחה (עדיף, כי אולי יפנה אותך גם למומחה לכלי דם) כדי לשלוח אותך לבדיקת EMG. זו בדיקה מהירה, לא פולשנית, שיכולה לברר את פשר הפרסטזיות במרפקים/זרועות שלך, אם הבעיה נוירולוגית. כך תחסוך זמן (זה לא תור מהיום למחר, אגב). לבריאות!

לשחר שלום, טיליה צדקה. המקום להתחיל הוא אצל רופא המשפחה, ומשם לבדיקת נוירולוג. אם תחול החמרה בין ההפניה לבין הבדיקה -- הגע לבדיקה דחופה בחדר מיון. בינתיים -- הזהר מלהשען על מרפקיך - עובר שם עצב (ULNAR) שמעביר תחושה מ- וכוח אל עור ושרירים הנמצאים בחלקה הרך של הזרוע, בצד הזרת. יתכן ולחץ שם תורם לתסמיניך, אך אין לדעת מבלי שתבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/03/2017 | 21:47 | מאת: שחר

תודה מה שלא מובן הוא הסימטריות של התופעה בשתי הזרועות מה יכול לגרום לאותם תסמינים בשתי הזרועות בברכה

תבדק, ותשוחח עם הבודק

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים