קפיצות רגל / גוף בשעת שינה בלילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/01/2017 | 08:32 | מאת: שואלת

שלום אני בת 38, בריאה באופן כללי, מתעמלת באופן קבוע ואוכלת בריא. בדיקות הדם שלי טובות ומאוזנות לרוב, למעט עודף טריגליצרידים הנובע מנטילת גלולות למניעת הריון ונטייה קלה ל-TSH גבוה מהרגיל (אינני נוטלת תרופות כלשהן למעט הגלולות למניעת הריון). בשנה האחרונה יש לי הרבה קפיצות של הרגליים או אף של כל הגוף מתוך שינה. התופעה זכורה לי לראשונה בגיל העשרה ומאז קרתה פעם בכמה שנים למשך ימים בודדים מקסימום בלבד. בשנה האחרונה, לעומת זאת, התופעה קורית הרבה מאוד, לפעמים כל לילה ובמשך עשרות פעמים ברצף. מדוע זה קורה ומה אפשר לעשות כדי שלא יקרה? לפעמים אני מרגישה את הקפיצות הללו והן מפריעות לי לישון ומתישות אותי ולפעמים הן קורות מתוך שינה ובן הזוג שלי מספר לי עליהן. תודה רבה, שואלת

17/01/2017 | 11:15 | מאת: שואלת

שלום שני פרטים שאולי חשובים לידיעה על-מנת לענות על שאלתי: 1. התופעה מתרחשת בגלים של זמנים קצובים. 2. אני נוטה להזעות לילה, תוך כדי שינה.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים