בדיקת MRI בקוורנומה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

11/08/2011 | 11:30 | מאת: אורטל

אני בת 60 במעקב מזה שנתיים עקב קוורנומה בברכיום פונטיס משמאל.בבדיקת מעקב נרשם שהיתה נסיגה של 1-2 מ"מ בכל מישור בממדיה. עקב ספיגת ה-methhemoglobin . נראה מוקד אות תת קורטיקלי זעיר בקפסולה אקסטרנה משמאל, כנראה חסר משמעות קלינית. מה זה מוקד תת קורטיקלי??? אין לראות DVA בסמיכות לקוורנומה. מה זה DVA???? מודה מאד אורטל.

12/08/2011 | 17:05 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

Venous Angioma Developmental Venous Anomaly,DVA אזור תת קורטיקלי - אזור עמוק של המוח.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים